گروه تولیدی برفاب

کولر آبی سلولزی | بررسی مزایا و نکات مهم برای خرید و نگهداری این کولرها

کولر آبی سلولزی، یکی از محبوب‌ترین انواع کولرها

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های تمامی افراد برای فصول گرم سال، چگونگی تحمل گرمای شدید در روزهای تابستان و کارکردن در این شرایط آب و هوایی می‌باشد. یکی از تجهیزاتی که می‌تواند تحمل گرما را برای ما راحت‌تر کند و باعث خنکی محیط خانه و یا محل کار ما شود، کولر است. این تجهیزات در انواع مختلفی تولید می‌شوند که در ادامه این مطلب، کولر آبی سلولزی را بررسی می‌کنیم.

کولر آبی سلولزی، یکی از محبوب‌ترین انواع کولرها

کولر آبی سلولزی چیست؟

در فصول گرم سال، شدت گرما در برخی از مناطق ایران به حدی می‌رسد که خیلی از افراد نمی‌توانند آن را تحمل کنند و در اغلب روزها احساس کلافگی بسیار شدیدی می‌کنند. خوشبختانه،در سالیان اخیر و با پیشرفت تکنولوژی، سیستم‌های خنک کننده متنوعی در بازار عرضه شده است که می‌توانند میزان قابل توجهی از سختی این روزهای گرم را کاهش بدهند.

استفاده از کولرهای آبی در بسیاری از مناطق گرم و خشک، یکی از بهترین روش‌ها برای تحمل گرما به شمار می‌رود. این سیستم‌های سرمایشی با عبور دادن آب و باد از روی یک واسط تبخیری، منجر به تولید هوای خنک می‌شوند و می‌توانند تا ساعت‌ها شما را از گرمای شدید و طاقت فرسا نجات دهند. این نوع از واسط‌های تبخیری در دو نوع پد پوشالی و سلولزی موجود می‌باشد.

با توجه به این امر، کولرهای آبی نیز به دو دسته کولر آبی سلولزی و پوشالی (معمولی) تقسیم می‌شود که مدل سلولزی را به نوعی جایگزین کولرهای معمولی می‌دانند. این نوع از کولرها دارای مزایا و ویژگی‌هایی هستند که در ادامه آن‌ها را بیان می‌کنیم.

عملکرد پدهای سلولزی در سیستم‌های خنک کننده

کولر آبی سلولزی از پدهای سلولزی تشکیل شده است که این پدهای تعبیه شده، ورقه‌هایی نازک، منظم و موج داری از جنس سلولز هستند که دارای خاصیت رطوبت پذیری بسیار بالایی هستند. قابلیت جذب بالای رطوبت در این ورقه‌ها، باعث شده تا این سیستم بتواند هوای خنک‌تری را تولید کند.

در واقع، پدهای سلولزی با جذب مقادیر بالای آب، کاملا مرطوب می‌شوند  در زمان ورود هوای گرم و خشک، انرژی وارد شده را با رطوبتی که دارند مبادله کرده و در طی فرایند تبخیر سازی، هوای خنک را در محیط منتشر می‌کند.

انواع پد کولر آبی

کولر آبی سلولزی عملکردی مکانیکی دار و در واقع پمپ، آب را بر روی بدنه پدها اسپری می‌کند و هوا از روی پدهای اشباع شده عبور می‌کند. با عبور هوا از روی پدها، آب گرم نهان تبخیر می‎شود و باعث خنک شدن آن می‎شود. سپس هوای خنک از طریق داکت ساده به داخل محیط مورد نظر منتقل می‌شود. به همین دلیل استفاده از بهترین پردها، تاثیر بسیار زیادی در میزان خنک شدن دمای کولر دارد. برای کولرهای آبی از پدهای مختلفی استفاده می‎‌شود که در ادامه آن‌ها معرفی می‌کنیم.

  • پد‌های چوبی
  • پدهای سلولزی
  • پدهای پلاستیکی

پدهای اسفنجی ساخته شده از کاغذ سلولزی ساختاری شش ضلعی، مانند لانه زنبور عسل دارد، از آنجایی که ضخامت پد سلولزی از بقیه بیشتر است، پد سلولزی، آب بیشتری را در مقایسه با جنس‌های دیگر می‌تواند نگه دارد. به همین دلیل، از این نوع کولرها بیشتر در مناطق گرم و خشک که آب سریع‌تر تبخیر می‌شود استفاده می‌کنند.شما در مقاله انواع پوشال کولر آبی می توانید در این زمینه بیشتر بخوانید

عملکرد پدهای سلولزی در سیستم‌های خنک کننده

مزایای استفاده از کولر آبی سلولزی

کولرهای آبی سلولزی، با توجه به مزایای بالایی که دارند، در سالیان اخیر به صورت گسترده‌ای استفاده شده‌اند و توانسته‌اند به خوبی از رقبای خود پیشی بگیرند. در ادامه مهم‌ترین مزایای این نوع از کولرها را بیان می‌کنیم.

  • راندمان و خنک سازی دستگاه خنک کننده با پد سلولزی به دلیل افزایش میزان قدرت جذب آب، بیشتر از کولرهای معمولی است، به طوری که بر طبق تحقیقات انجام شده، راندمان این نوع از کولرهای آبی بیش از 80 درصد است
  • ساختار منظم پدهای سلولزی، سبب جذب یکنواخت آب روی سطح آن‌ها و همچنین تولید هوای خنک‌تر می‌شود
  • پدهای سلولزی، دارای ساختاری منظم، یکپارچه و مستحکمی هستند و به مرور زمان دچار تغییر شکل نمی‎‌شوند
  • با توجه به این که مواد اولیه مورد استفاده برای تولید پدهای سلولزی کاملا تجزیه‌پذیر هستند و در زمان خنک سازی هیچ ماده سمی و یا آلاینده‌ای تولید نمی‌کنند، استفاده از آن‌ها هیچ خطری برای محیط زیست ندارد
  • راه اندازی کولر آبی سلولزی در مقایسه با سیستم‌های سرمایشی دیگر، بسیار سریع‌تر و راحت‌تر انجام می‌شود
  • کولرهای سلولزی از قیمت کمتری نسبت به کولرهای آبی برخوردار هستند
  • در زمان استفاده از این سیستم خنک کننده، هیچ نوع قارچ و باکتری‌های مضری در هوا پخش نمی‎شود
  • خاصیت مویینگی پدهای سلولزی از ایجاد نقاط خشک جلوگیری می‌کند
  • فرایند رسوب‌گذاری در این نوع از کولرها با سرعت پایینی صورت می‌گیرد
  • در اکثر مواقع، پدهای سلولزی از جنس آلومینیوم و یا گالوانیزه هستند که این امر سبب افزایش مقاومت آن‌ها در برابر آب و اکسیداسیون شده است
  • یکی دیگر از مهم‌ترین مزایای پدهای سلولزی، عدم نیاز به تعویض سالیانه است
مزایای استفاده از کولر آبی سلولزی

نکات مهم برای نگهداری از کولرهای آبی سلولزی

همواره نگهداری از تجهیزات مختلف یکی از موارد بسیار مهم می‌باشد و برای نگهداری از کولرهای آبی سلولزی هم باید نکاتی را بدانید و آن‌ها را رعایت کنید تا بتوانید از هزینه‌های اضافی جلوگیری کنید و همچنین بیشترین راندمان را از کولر خود بگیرید. در ادامه این نکات مهم را بررسی می‌کنیم.

  • پدها را به صورت دوره‌ای و منظم بررسی کنید
  • موتور فن را بازدید کنید و در صورت لزوم روغن کاری کنید
  • آب و رسوبات مخزن  را چک کنید
  • فیلتر پمپ آب را در هر دوره مصرف تمیز کنید
  • تسمه را به صورت دوره‌ای بازدید کنید و در زمان مشخصی تعویض کنید
  • در زمستان، برای جلوگیری از ورود سرما به داخل منزل عایق بندی کنید

کولر آبی سلولزی چه ویژگی‌هایی دارد؟

کولر آبی سلولزی به دلیل استفاده از پدهای سلولزی، ویژگی‌ها و مزایای منحصر به فردی به عنوان یک سیستم خنک کننده دارند. مصرف انرژی این کولرها نسبت به کولرهای پوشالی، یک تا دو مرتبه بهینه‌تر است. کولرهای سلولزی رطوبت را در سطح نرمال نگه می‌دارند و با جذب ذرات معلق و آلودگی‌های هوا، از پخش آلاینده‌ها، گرد و غبار و انواع باکتری‌ها و قارچ‌ها در محیط جلوگیری می‌کنند. راندمان کولر آبی سلولزی به دلیل استفاده از پدهای مخصوص، نسبت به کولرهای معمولی، حدود 80%، بالاتر است و هیچ گونه آلودگی را در محیط زیست ایجاد نمی‌کنند.

پدهای سلولزی بسیار مقاوم هستند و ساختار یکنواخت و یکپارچه آن‌ها، باعث می‎‌شود که در گذر زمان کیفیت آن‌ها کاسته نشود و در مقابل ول عمر ان‌ها نیز افزایش پیدا کند. همچنین مقاومت بالای پدهای سلولزی باعث می‌شود تا دچار افتادگی و تجزیه نشوند و راندمان بالای آن‌ها در خنک سازی محیط دچار تزلزل نشود.

همچنین یکی دیگر از ویژگی‌های وجود تراکم بالای در ساختار همگن و کاملا یکنواخت پدها، باعث شده تا سطح تماس زیادی با آب داشته باشند و در نتیجه هوا به صورت یکنواختی در آن توزیع شود. هرچه میزان جذب پدها بالاتر باشد، میزان خنک کنندگی کولر نیز بالاتر می‌رود. هر متر مربع از پدهای سلولزی می‌توا تا 60 لیتر آب جذب کند، به همین دلیل، کولر آبی سلولزی دارای خنک کنندگی بسیار بالایی است.

شما در مورد قطعات کولر آبی می توانید در وبلاگ ما بیشتر بخوانید.

کولر آبی سلولزی چه ویژگی‌هایی دارد؟

کولر آبی سلولزی و پوشالی چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟

یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌ها در زمان خرید کولر آبی، انتخاب بین نوع پوشالی و سلولزی می‌باشد اما این دو نوع کولر چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟ همانطور که از نام کولر آبی سلولزی پیداست، این نوع از کولرها از پدهای سلولزی باری رطوبت زنی استفاده می‌کنند.

همانطور که می‌دانید، پوشال‌ها علاوه بر ساختاری ناهمگن و متغیری که دارند، پس از ریزش اب بر روی آن‌ها، در مدت کمی به سمت پایین جابه‌جا می‌شوند و در نتیجه بخش‌های پایینی، متراکم‌تر و بخش‌های مرکزی و یا بالایی، تا حد زیادی هالی از پوشال می‌شوند. این امر باعث می‌شود تا هوای گرم بیرون به قسمت‌هایی که پوشال آن‌ها تحلیل رفته وارد شود و با هوای خنک شده داخلی مخلوط شود که این امر باعث کاهش 20 درصدی راندمان خنک‌کنندگی هوای کولرهای آبی معمولی می‌شود.

اما پدهای سلولزی دارای ساختاری همگن و یکنواخت هستند و بر خلاف پوشال‌ها، آب به صورت یکنواخت در آن‌ها پخش می‌شود و هیچ قسمتی از آن مملو از آب و یا خشک باقی نمی‌ماند. این امر باعث می‌شود تا کولر بتواند هوای بیشتری را خنک کند و دارای راندمان بهتری از کولرهای آبی باشد. پدهای سلولزی منسجم‌تر هستند و امکان شکستگی در آن‌ها وجود ندارد که این امر باعث می‌شود تا امکان رشد باکتری در کولرهای آبی سلولزی وجود نداشته باشد. همچنین اگر بخواهید به سایر تفاوت‌های کولر آبی سلولزی و پوشالی را بیان کنیم، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

در کولرهای سلولزی، آب تجمع نمی‌یابد

در کولرهای سلولزی، به دلیل وجود پدهای سلولزی، آب تجمع نمی‌یابد که باعث کاهش خطر آسیب رسیدن به موتور می‌شود، زیرا آب به سمت پایین ریزش می‌کند.

در کولرهای سلولزی، تغییر شکلی رخ  نمی‌دهد

با توجه به این که کولرهای سلولزی دارای ساختاری خاص هستند، می‌توانند هوای گرم را درون خود نگه دارند و آن را در معرض آب قرار بدهند تا به خوبی خنک شود. اما با توجه به این که پوشال‌ها مختلل هستند، هوا را به راحتی از سیستم خود عبور می‌دهند و راندمان خنک‌سازی با افت مواجه می‎‌شود. همچنین پدهای سلولزی می‌توانند گرد و غبار را به خود جذب کنند و از توزیع آلودگی در هوا جلوگیری کنند.

مصرف انرژی کمتر کولر آبی سلولزی

پدهای سلولزی، در شرایط آب و هوایی که رطوبت نسبی هوای بیرون در تابستان کمتر از 15 درصد باشد، حتی می‌توانند دمای هوای خروجی را تا 15 درجه سانتی گراد کاهش دهند. زمانی که مقدار خنک‌سازی افزایش می‌یابد، میزان مصرف برق کاهش یافته و هزینه‌های انرژی نیز کم می‌شود.

هزینه تعمیر و نگهداری

پوشال‌هایی که در کولرهای آبی استفاده می‌شوند را باید سالانه تعویض کنید، این در حالیست که عمر مفید پدهای سلولزی بین 3 تا 5 سال است. در ضمن پدهای سلولزی، بدون اینکه تغییر شکل بدهند و یا از کارایی آن‌ها کاسته شود، امکان شست و شو دارند.

کولرهای سلولزی آسیب کمتری به محیط زیست می‌رسانند

کولر آبی سلولزی مانند اسپیلت‌ها از گازهای سمی CFO و HFC استفاده نمی‌شود و این مورد کولرهای سلولزی را به وسیله سرمایشی حامی سلامت زیست محیطی تبدیل می‌کند.

کولرهای سلولزی نوعی فیلتر هوا به حساب می‌آیند

در کولر آبی سلولزی از نوعی پدهای خاص استفاده می‌شود که نقش یک فیلتر هوا را بازی می‌کند. این پدهای پیوسته به سادگی و بدون صرف هیچ هزینه‌ای اضافی، بخش عمده‌ای از گرد و غبار و ذرات معلق در هوا را جذب می‌کنند و محیطی تمیز ایجاد می‌کنند.

کولرهای سلولزی نوعی فیلتر هوا به حساب می‌آیند

آلرژی تولید نمی‌کنند

پدهای سلولزی برخلاف پوشال‌ها، سبب بروز هیچگونه آلرژی و عارضه‌ای نمی‌شوند و با استفاده از آن‌ها می‌توانید به راحتی در فضایی پاک‌تر تنفس کنید.  

نکات مهم برای خرید کولر آبی سلولزی

برای خرید کولر آبی سلولزی باید به نکات مختلفی دقت داشته باشید تا برای استفاده از آن، به مشکلی بر نخورید. اولین نکته مهم برای خرید این نوع از کولرها، دقت به شرایط آب و هوایی منطقه‌ای است که شما می‌خواهید از کولر استفاده کنید. در ادامه برخی دیگر از نکات مهم برای خرید این سیستم سرمایشی را به شما عزیزان معرفی می‌کنیم.

  1. متراز ساختمان یکی از کلیدی‌ترین نکاتی است که برای خرید کولر آبی باید به آن دقت داشته باشید، طبیعتا هرچقدر منزل شما بزرگ‌تر باشد، باید از کولری با توان بالاتر استفاده کنید
  2. ضخامت کف کولر نیز یکی از مواردی است که حتما باید به آن دقت داشته باشید. کف کولرها محلی برای ذخیره آب است و به شدت در معرض خوردگی قرار دارد، به همین دلیل باید در زمان خرید، دقت داشته باشید که حاوی پوشش اپوکسی باشد
  3. استحکام بدنه نیز اهمیت بالایی دارد، هر چقدر بدنه کولر آبی، دارای ضخامت بیشتری باشد، استحکام و مقاومت آن نیز بیشتر بوده و در زمان کارکرد، لرزش و ارتعاشات کمتری خواهد داشت

سخن پایانی.

در این مطلب از وب‌سایت برفاب، مزایا و نکات مهم برای خرید کولر آبی سلولزی را بیان کردیم. این نوع از کولرها دارای قیمت بالاتری نسبت به کولرهای معمولی هستند اما با توجه به کیفیت ساخت بالا، میزان صرفه جویی در مصرف انرژی، ضد قارچ و باکتری بودن، سازگاری با محیط زیست و عدم نیاز به تعویض سالانه پدها، انتخاب مقرون به صرفه‌ای می‌باشند و می‌توانند هزینه‌های اضافی که در آینده احتمال دارد متحمل شوید را کاهش می‌دهد. این نوع از کولرها و پدهای سلولزی در ابعاد و سایزهای مختلفی در بازار عرضه می‌شوند که بسته به نیاز و شرایط محل زندگی، می‌توانید مناسب‌ترین آن‌ها را انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *