گروه تولیدی برفاب

علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی | بررسی دلایل و روش‌های برطرف کردن آن

علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی

ماشین لباسشویی و مشکلاتی که می‌تواند به همراه داشته باشد

ماشین لباسشویی یکی از پرکاربردترین تجهیزات خانگی است که می‌تواند شما را در شستن لباس‌های کثیف کمک کند. این لوازم، با استفاده از مکانیزم‌های مختلفی که برای آن‌ها تعبیه شده است، می‌توانند لباس‌های شما را به روش‌های مختلفی بشویند. اما برخی مواقع، ممکن است مشکلاتی هم برای آن‌ها به وجود بیاید و نتوانند این امر را به خوبی انجام دهند. یکی از همین مشکل‌ها، آبگیری نکردن است که در ادامه این مطلب قصد داریم تا علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی را بررسی کنیم.

ماشین لباسشویی و مشکلاتی که می‌تواند به همراه داشته باشد

9 علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی

تصور کنید برای شست و شوی لباس‌های کثیف خود به سراغ ماشین لباسشویی می‎روید و آن‌ها را داخل محفظه مخصوص این دستگاه قرار می‌دهید. برنامه مخصوص شست و شو را انتخاب می‌کنید اما متوجه می‎شوید که در زمان شست و شو، ماشین لباسشویی به خوبی آبگیری نمی‌کند.

مطمئنا این موضوع می‌تواند بسیار ناراحت کننده باشد و باید هرچه سریع‌تر، برای برطرف کردن این مشکل اقدام کنید. اما علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی چیست؟ در ادامه برخی از دلایلی که ممکن است ماشین لباسشویی آبگیری نکند را بیان می‌کنیم.

خرابی و یا قطع اتصال صافی شلنگ‌های تامین آب لباسشویی

ماشین‌های لباسشویی، با استفاده از شیلنگ‌های پلاستیکی که برای تامین آب دستگاه، به شیر آب شهری متصل می‌شوند و فرایند آبگیری را انجام می‌دهند. برخی موارد، حتی ممکن است طول این شیلنگ‌ها به 2 یا 3 متر برسد. در انتهای شیلنگ و در محل اتصال به شیر، صافی‌ها و یا فیلترهای کوچکی قرار دارد که در جهت جلوگیری از ورود رسوبات و مواد موجود در آب به داخل دستگاه و شیر برقی، استفاده می‌شوند.

خرابی و یا قطع اتصال صافی شلنگ‌های تامین آب لباسشویی

برای برطرف کردن این مشکل، ابتدا باید به سراغ شیلنگ آب بروید و آن را بررسی کنید. ابتدا از باز بودن شیر آب مطمئن شوید و سپس موارد اشاره شده در بالا را بررسی کنید. برای این امر می‌توانید شیلنگ را باز کنید و سر دیگر آن را داخل یک سطل قرار دهید تا از فشار آب ورودی به دستگاه و مسدود نبودن شیلنگ‌ها مطمئن شوید. در صورتی که شیلنگ و یا صافی موجود آن مسدود بود، باید آن را تعویض کنید.

بررسی شیر تامین آب خانگی

یکی از دلایل نیامدن آب به داخل ماشین لباسشویی، خراب بودن شیر تامین آب خانه شما می‌باشد. برای برطرف کردن این مشکل، ابتدا باید از باز بودن آن مطمئن شوید و در صورتی که به مسدود بودن شیر مشکوک هستید، باید برای تعویض آن اقدام کنید. البته این امر نیاز به تخصص خاصی نمی‌باشد و شما می‌توانید خود این کار را انجام دهید.

شیر برقی ماشین لباسشویی

یکی از مهم‌ترین قطعه‌های موجود در ماشین لباسشویی، شیر برقی و یا شیر ورودی است که می‌تواند تاثیر بسیار زیادی نیز در آبگیری این دستگاه‌ها داشته باشد. این قطعه در پشت ماشین لباسشویی قرار دارد و در صورتی خرابی، ممکن است باعث شود، ماشین لباسشویی به کندی از آب پر شود و یا اصلا پر نشود.

اگر فشار آب پشت شیر مناسب است، باید از تامین برق آن مطمئن شوید که به کمک مولتی متر و اندازه‌گیری ولتاژ سلونوئیدهای آن امکان پذیر می‌باشد. البته دقت داشته باشید، اندازه‌گیری ولتاژ باید در زمان کار کردن دستگاه و در هنگام آبگیری صورت بگیرد که به دلیل، خطرات احتمالی مانند برق گرفتگی و … پیشنهاد می‌شود که حتما آن را به یک تعمیرکار متخصص بسپارید.

در صورتی که ولتاژ شیر برقی مناسب است، باید قطعات دیگری که می‌توانند شیر برقی را کنترل کنند را بررسی کنید. از جمله مهم‌ترین قطعات، می‌توان به تایمر، برد الکترونیکی و سوئیچ فشاری یا همان سوئیچ سطح آب اشاره کرد. خرابی هر یک از این قطعات می‌تواند علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی باشد و باید به سرعت برای تعمیر آن‌ها اقدام کنید. در مقاله عیب یابی ماشین لباسشویی میتوانید در مورد مشکلات دیگری که ممکن است برای وسیله تان رخ دهد بیشتر بخوانید.

خرابی سوئیچ سطح آب یا سوئیچ فشار

سوئیچ سطح آب یا سوئیچ فشار

سوئیچ سطح آب یا همان سوئیچ فشاری، ولتاژ برق ورودی به شیر برقی را کنترل می‌کند. در واقع، جریان از تایمر یا همان برد الکترونیکی به سوئیچ فشاری و از آن به شیر برقی می‌رسد. پس از رسیدن آب داخل محفظه شست و شو به میزان لازم، این سوئیچ جریان را قطع می‌کند و باعث متوقف شدن آبگیری می‎شود، سپس جریان برق را به موتور هدایت می‌کند تا مرحله چرخش آغاز شود.

در صورتی که این سوئیچ، مشکلی داشته باشد، ممکن است پیش از رسیدن آب به مقدار لازم جریان برق را قطع کند و یا همان ابتدا این کار را انجام دهد تا جلوی آبگیری مناسب ماشین لباسشویی را بگیرد. در این صورت، باید این قطعه را تعویض کنید. البته دقت داشته باشید که بررسی سلامت سوئیچ و همچنین تعویض آن، امری تخصصی است و باید توسط یک تعمیرکار ماهر انجام شود، زیرا به علت سر و کار داشتن با برق، احتمال برق گرفتگی موجود است.

خرابی برد الکترونیکی، سلکتور و یا تایمر

سلکتور، تایمر و یا برد الکترونیکی، می‌توانند علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی باشند. تایمر مکانیکی معمولا در ماشین لباسشویی‌های قدیمی‌تر استفاده می‎شد اما در مدل‌ها جدیدتر، به جای این قطعه از برد الکترونیکی استفاده می‌شود. این قطعات به طور کلی وظیفه هدایت جریان الکتریکی به قطعات مختلف مانند شیر برقی را بر عهده دارند که در حین مرحله آبگیری، سیکل شست و شو این کار را انجام می‌دهد.

در صورتی که ایرادی در تایمر و یا برد الکترونیکی وجود داشته باشد، ممکن است ولتاژ لازم برای عملکرد شیر برقی به آن نرسد و آبگیری به اندازه کافی انجام نشود. برای برطرف کردن این مشکل، باید به سراغ تعویض تایمر و یا برد الکترونیکی بروید. البته برای تست تایمر، می‌توان در حین مرحله آبگیری، ولتاژ کنتاکت‌های تایمر یا پایانه‌های الکتریکی برد اندازه‌گیری شود. این روش نیز به علت خطرات موجود، باید توسط یک تعمیرکار حرفه‌ای صورت بگیرد.

خرابی برد الکترونیکی، سلکتور و یا تایمر لباسشویی

فشار آب

شیر برقی، برای عملکرد صحیح خود، به حداقل فشار آبی در حدود 20 psi نیاز دارد. به همین دلیل، در صورتی که فشار آب آشپزخانه کم باشد، می‌تواند برای ماشین لباسشویی شما مشکل ساز شود و علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی باشد.

گرفتگی فیلترهای ورودی به ماشین لباسشویی

تمامی ماشین‌های لباسشویی، دارای فیلترهایی هستند که جلوی ورود رسوبات، آشغال‌های اضافه و خوردگی‌های لوله کشی آب به داخل ماشین لباسشویی را می‌گیرند. فیلترها را باید به صورت دوره‌ای تعویض کنید، زیرا بعد از گذشت مدتی، ممکن است گرفتگی‌هایی درون آن‌ها ایجاد شود و جلوی ورود آب را بگیرند. در واقع اصلی‌ترین علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی در زمان شست و شو، همین امر است و برای برطرف کردن آن، باید ابتدا شیلنگ‌های ورودی را باز کنید و فیلترها را به آرامی بیرون بکشید سپس آن‌ها را به خوبی تمیز کنید و یا در صورت نیاز، فیلترهای جدید را نصب کنید.

کثیف بودن و یا گرفتگی جاپودری

آب پس از رد شدن از شیر برقی، به جاپودری می‌رسد و آنجا با پودر لباسشویی ترکیب می‎‌شود. پس از آن، به حالت اسپری و یا به شکل دوش حمام، به درون محفظه شست و شو ریخته می‌شود. در صورتی که این سوراخ‌ها کیپ شوند، فشار آب داخل جاپودری بسیار کم و یا قطع می‌شود که می‌تواند یکی دیگر از دلایل آبگیری نکردن ماشین لباسشویی باشد. برای برطرف کردن این مشکل، باید ابتدا جاپودری را خارج کنید و درون آن را با استفاده از یک فرچه به خوبی تمیز کنید.در مقاله تمیز کردن ماشین لباسشویی بخوانید که چه راه هایی برای برطرف کردن این مشکلات هست.

کثیف بودن و یا گرفتگی جاپودری ماشین لباسشویی

اشکال در سیم کشی ماشین لباسشویی

هر یک از قطعات مربوط به آبگیری کردن ماشین لباسشویی مانند شیر برقی، برد الکترونیکی و … به وسیله سیم کشی از مسیرهای مشخصی به یکدیگر متصل می‌شوند و در صورتی که هرگونه قطعی در آن به وجود بیاید، ممکن است باعث ایجاد تداخل در روند آبگیری شود. البته دیگر علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی نیز می‌تواند خرابی سوکت‌های متصل به قطعات مذکور باشد. خرابی این سوکت‌ها می‌تواند باعث شود تا جریان برق به درستی منتقل نشود و فرایند آبگیری نیز منحل شود.

علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی در تمامی مدل‌ها

علاوه بر تمامی دلایل ذکر شده، برخی مواقع خرابی قفل درب ماشین لباسشویی نیز می‌تواند علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی باشد. در سیستم تمامی مدل‌های ماشین لباسشویی، پس از قفل شدن کامل درب، دستور شروع عملیات شست و شو به برد کنترل، تایمر و بخش‌های دیگر دستگاه ارسال می‎شود و در صورت وجود هرگونه مشکل در آن، ممکن است شست و شروع نشود.

مشکل در موتور مومی نیز یکی دیگر از دلایل عدم آبگیری مناسب در این دستگاه‌ها است. موتور مومی در واقع انرژی گرمایی را به الکتریکی تبدیل می‎کند و به عنوان یک دستگاه با عملکرد خطی شناخته می‎شود. در برخی از ماشین‌های لباسشویی، از این موتور برای راه‌اندازی قفل ماشین استفاده می‌شود و عملکرد آن نیز به این صورت است که با شروع برنامه شست و شو، جریان الکتریکی درون موتور مومی به کار می‌افتد و موجب می‎‌شود تا یک پین به سمت بیرون فشار داده شود و درب قفل شود.

در صورتی که هرگونه مشکلی برای این قطعه از ماشین لباسشویی به وجود بیاید، ممکن است موجب عمل نکردن قفل درب و همچنین عدم آبگیری ماشین لباسشویی شود. باید دقت داشته باشید که عیب‌یابی موتور مومی و بررسی عملکرد آن، تنها باید توسط تعمیرکار انجام شود تا از بروز هرگونه خطر برق گرفتگی و یا ایجاد خسارت‌های بیشتر به ماشین لباسشویی، جلوگیری شود.

علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی در تمامی مدل‌ها

کوپلینگ موتور، علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی

کوپلینگ در ماشین لباسشویی از دو عدد قطعه پلاستیکی سه شاخه تشکیل شده است که بین آن‌ها یک کوپلینگ پلاستیکی قرار گرفته است. یکی از این سه شاخه‌ها، به محور موتور متحرک چسبیده و یکی دیگر از آن‌ها نیز به محور ورودی جعبه دنده چسبیده است که با چرخیدن محور موتور، کوپلینگ پلاستیکی بین سه شاخه‌ها نیروی گشتاور را ایجاد می‌کند و مانع شکستن سه شاخه‌ها می‌شود.

برای انتقال قدرت از موتور به جعبه دنده، در ماشین لباسشویی‌های سطلی، از کوپلینگ موتورهای دایرکت استفاده می‌کنند. این قطعات، به مرور زمان و به دلیل استحکاک، ممکن است خراب شوند و با جعبه دنده و کلاچ لباسشویی درگیر نشوند. خراب شدن این قطعه می‌تواند علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی شود و به همین دلیل، باید به سرعت برای تعمیر آن اقدام کنید.

کلید درپوش ماشین لباسشویی

در ماشین‌های لباسشویی سطلی، کلید درپوش در واقع یک ابزار امنیتی برای مواقعی است که درب باز است و اجازه کار کردن به موتور را نمی‌دهد. به همین دلیل، در صورتی که این کلید دچار مشکلی شود، به موتور اجازه آغاز عملیات شست و شو را نمی‌دهد.

در این نوع از ماشین‌های لباسشویی، باید ابتدا از سالم بودن این کلید از لحاظ مکانیکی مطمئن شوید و اهرم‌ها و فعال کننده‌های آن را بررسی کنید. در زمانی که کلید فعال است اما برق به موتور نمی‌رسد، می‌توانید متوجه شوید که ایراد از کلید درپوش می‌باشد. البته به دلیل زیاد بودن سیم کشی‌های داخل ماشین لباسشویی، حتما پیشنهاد می‎‌شود که تعمیر و بررسی این قطعه را به یک تعمیرکار متخصص بسپارید.

فرسایش کلاج، علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی

فرسایش کلاج، علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی

از کلاچ درب در ماشین‌های لباسشویی سطلی، برای قفل کردن ورودی شفت جعبه دنده به محرک محفظه شست و شو در مرحله آبگیری استفاده می‎شود. به مرور زمان، صفحه کلاچ دچار فرسایش می‎‌شود و صدایی مانند خراشیده شدن می‎دهد.

فرسودگی کلاج ماشین لباسشویی، باعث توقف چرخش محفظه لباسشویی و یا چرخیدن با سرعت کمتر آن می‎شود که این سبب خشک نشدن کامل و یا عدم آبگیری مناسب ماشین لباسشویی می‎شود. یکی از نشانه‌های دیگر خرابی این قطعه در ماشین لباسشویی، بوی سوختگی و پیدا شدن خرده فلزهایی درون دستگاه است که در صورت مشاهده هر کدام، باید سریعا از یک تعمیرکار مجرب برای تعمیر این قطعه کمک بگیرید.

تسمه محرک ماشین لباسشویی

در ماشین‌های لباسشویی سطلی، تسمه محرک وظیفه متصل کردن موتور محرک به قسمت انتقال را بر عهده دارد و در دستگاه‌های اتوماتیک نیز محرک را به سبد شست و شو متصل می‌کند. خرابی و یا داغ شدن بیش از حد این تسمه، می‌تواند علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی باشد. البته قبل از تعویض تسمه، باید تمامی پولی‌ها را بررسی و از سالم بودن آن‌ها اطمینان حاصل کنید. همچنین در ماشین‌های لباسشویی سطلی، باید مطمئن شوید که پولی‌های گیربکس در هر دو جهت همزدن و آبگیری به راحتی می‌چرخند و چیزی مانع حرکت محفظه شست و شو نمی‌شود.

خرابی تسمه محرک ماشین لباسشویی

برای بررسی این قطعه ماشین لباسشویی، باید ابتدا دستگاه را از برق بکشید و سپس نشتی آب بر روی تسمه و یا پولی‌ها را چک کنید. بعد از آن، در ماشین‌های اتوماتیک، می‌توانید با کمک یک دست دیگ ماشین لباسشویی را بچرخانید تا از سالم بودن تسمه مطمئن شوید. در صورتی که نیاز به تعویض تسمه داشتید، دقت داشته باشید که تسمه جدید دقیقه مطابق با نوع ماشین لباسشویی شما باشد. همچنین لازم به ذکر است که برای تهیه تسمه، قیمت را در اولویت قرار ندهید و حتما نمونه‌های اورجینال آن را خریداری کنید.در ضمن اگر ماشین شما صدا زیاد تولید می کند در مقاله صدای زیاد ماشین لباسشویی میتوانید در باره آن بخوانید.

برنامه‌های ماشین لباسشویی

تغییر در تنظیمات و برنامه‌های دستگاه، می‌تواند علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی باشد. همانطور که می‌دانید، ماشین لباسشویی‌های اتوماتیک با استفاده از برنامه‌هایی که از قبل برای آن‌ها تنظیم شده، کار شست و شوی لباس‌ها را انجام می‌دهند. این برنامه‌ها بر اساس زمان خاصی که توسط تایمر تعیین شده است شروع می‌شوند اما اگر هرگونه تغییرات در این برنامه‌ها ایجاد شود و یا تایمر ماشین لباسشویی دچار مشکلی شود، ممکن است بر روی آبگیری نیز تاثیر بگذارد.

خرابی
برنامه‌های ماشین لباسشویی

سخن پایانی

در این مطلب از سایت برفاب، علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی و همچنین روش‌های تعمیر کردن آن را بیان کردیم. ماشین لباسشویی یکی از تجهیزات بسیار کاربردی می‌باشد و می‌تواند کمک زیادی به تمامی افراد بکند. این تجهیزات، دارای ساختاری کاملا تخصصی هستند و تعمیر آن‌ها، در صورتی که مهارت و تخصص لازم را نداشته باشید، ممکن است خسارت‌های زیادی را به ماشین لباسشویی شما وارد کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *